U organizaciji Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Vinkovci i koordinaciji udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Županje danas je održana komemoracija poginulim braniteljima Mirkovaca. Prije 25 godina poginula su dvanaestorica hrvatskih branitelja na “Privlačkom putu” u Mirkovcima. Obilježavanje je počelo u 10 sati okupljanjem kod spomen-obilježja na “Privlačkom putu” nakon kojega je slijedila komemoracija, polaganje vijenaca i paljenje svijeća za poginule branitelje, prigodna obraćanja i posveta spomen-obilježja. U crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Mirkovcima u 11 sati misu je služio domaći župnik Krešimir Aračić.

Komemoraciji je nazočio i izaslanik predsjednice Republike, župan Božo Galić, koji se ujedno i obratio prigodnim riječima prisutnima.

Program obilježavanja 25. obljetnice pogibije dvanaestorice hrvatskih branitelja na “Privlačkom putu” u Mirkovcima nastavljen je u večernjim satima polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja u Županji, službom riječi vlč. Ivana Varošćića i prigodnim obraćanjem gostiju.