Kolegijem pročelnika i direktora te Koordinacijom župana s gradonačelnicima i načelnicima zaključena je 2023. godina koju su s jedne strane obilježile afrička svinjska kuga i prirodna nepogoda, a s druge strane završetak uspješnih projekata. „Iza nas je izuzetno teška godina. Sanacija svega što se dogodilo još uvijek traje, međutim mogu sa zadovoljstvom reći da smo uz pomoć čelnika jedinica lokalne samouprave i potpore Vlade RH uspjeli to sve iznijeti na svojim leđima. Nepogoda je pokazala da smo jako dobro organizirani onda kada je najteže, što se i pokazalo na terenu. Što se tiče afričke svinjske kuge, imali smo oprečnih mišljenja na terenu, ali svatko tko je ušao dublje u problematiku je morao shvatiti da smo imali samo jedan izlaz, a to je poštivanje propisanih mjera i zakona u potpunosti“, osvrnuo se na ovu godinu vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić dodavši kako smatra uspjehom sve što su u ovoj godini izgurali.

U zadnjih nekoliko dana održane su završne konferencije brojnih velikih projekata na području županije, što je još jedan od pokazatelja izazovne, ali uspješne godine. „Puno se lijepih stvari dogodilo u ovoj godini. Od završnih konferencija projekata rekonstrukcije Iločkih zidina, zgrade Žitnice, Podrumareve kuće i franjevačkog samostana, Regionalnog centra kompetentnosti, Transportno-logističkog centra i drugih, do javne nabave za izgradnju vukovarske obilaznice i izgradnje brze ceste Vinkovci-Vukovar preko Nuštra“, nabrojao je župan istaknuvši kako ga posebno veseli što će u prvom kvartalu sljedeće godine ići javna nabava za II i III fazu Srijemske transverzale koja će na neki način izvući iločki dio iz izolacije.

„Mogao bi puno pričati o projektima navodnjavanja koji su završeni, proizvođačkim organizacijama, Lokalnom distributivnom centru u kojem će se graditi hladnjača za jabuke, uspjesima županijskih tvrtki koje su do jučer imale prevelik broj zaposlenih i još mnogo toga. Smatram da nam je polazna točka za sljedeću godinu jako dobra, pratimo trendove koji se pojavljuju u Hrvatskoj, a završetkom projekata koji nisu dobro stajali na samom početku prije nekoliko godina u sljedećoj ćemo godini imati ubrzan razvoj“, zaključio je Dekanić.