Judo klub Vinkovci i ove je godine organizator međunarodnog Higl Opena koji je okupio više od 500 sudionika iz 30tak klubova iz deset zemalja. Riječ je o 17. izdanju turnira na kojem sudjeluju judašice i judaši od U8 do U23 kategorije.

„Svim natjecateljima prvenstveno želim puno zabave, da turnir prođe bez ozljeda i da steknu nove prijatelje, a onda i da nam se svi oni u još većem broju vrate i sljedeće godine na ovaj turniru u čast hrvatskom branitelju i heroju Željku Higlu. Sretno svima i neka najbolji pobijedi!“, u svom pozdravnom govoru istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, a o važnosti ovog natjecanja govorio je i počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza i Judo kluba Vinkovci Tomislav Čuljak. „Ovo je jedan izuzetan međunarodni turnir u judu, posebno za najmlađe, odnosno za one koji tek počinju dolaziti na ovakva natjecanja jer okuplja iznimno velik broj djece i mladih sportaša. Uvjeren sam da će njihove borbe ovdje biti poticaj i drugoj djeci da se počnu baviti sportom, pokazujući da se tako zdravije živi, dobiva samopouzdanje, stvaraju prijatelji i  okruženje koje donosi dobrobit našoj zajednici“, kazao je Čuljak.

U ukupnom poretku najbolji su bili članovi domaćeg kluba, Judo kluba Vinkovci, na drugo  se mjesto smjestio Judo klub Olimp, također iz Vinkovaca dok su trećeplasirani bio HOD Judo iz Mađarske.