Tradicionalna izložbeno-sajamska manifestacija „Jesen u Lici“ održava se po 25. puta te je još jednom u Gospiću prezentirana posebnost i bogatstvo ličkog kraja kao središnjeg brdsko-planinskog prostora u Lijepoj našoj te promovirana kvaliteta izvornih tradicionalnih proizvoda.

Manifestacija je ove godine ugostila više od 400 izlagača iz svih krajeva Lijepe naše, kao i one iz susjednih zemalja. „Dragi gosti, posjetitelji i  prijatelji, dobro nam došli da zajedno obilježimo ovaj srebreni jubilej. S nama su brojni izlagači koji su svojim predanim izlošcima dokazali svoju snagu i potvrdili da je naša Lika zemlja vukova, medvjeda i sokolova. Takva je prezentacija bila dug koji imamo prema svima onima koji su svoje živote ugradili na oltar Domovine. Bez njihove žrtve mi danas ne bi bili ovdje. Lika i Ličko-senjska županija posebno je tražila i našla svoje mjesto pod suncem, mjesto za život svojih stanovnika“, prigodno je rekao župan domaćin Ernest PetryManifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj domaćih i stranih izlagača i posjetitelja, a svoje proizvode ponosno su prezentirali i vrijedni gospodarstvenici Vukovarsko-srijemske županije koju su predstavljali župan Damir Dekanić, direktorica županijske Turističke zajednice Majda Jakša te pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Magdalena Parat.

Svečanom otvorenju prisustvovali su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnici, župani, gradonačelnici i načelnici, državni tajnici, predstavnici Hrvatske vojske i policije.