U Gradskom muzeju Vinkovci otvorena je izložba pod nazivom „1903. u Hrvatskoj“, izložbeni projekt 13 hrvatskih muzeja iz devet županija, a sve povodom 120. obljetnice Hrvatskog narodnog preporoda. Razdoblje Hrvatskog narodnog preporoda obuhvaća vrijeme od kraja 18. st. do sredine 19. st., a bio je fenomen početne etape u procesu oblikovanja moderne hrvatske nacije. 1903. godine dogodio se protest protiv mađarizacije u sklopu kojeg je skinuta mađarska zastava sa želježničke postaje u Zaprešiću te se sukob proširio na Bansku Hrvatsku.

Kako je istaknuo muzejski savjetnik i voditelj Odjela za povijest vinkovačkog muzeja Danijel Petković izložba je namijenjena ne samo učenicima srednjih škola koji trenutno u sklopu povijesti uče ovo povijesno razdoblje nego i građanima koji žele proširiti svoje znanje. Prosvjedi, kojima je uzrok bila promađarska 20-godišnja vladavina bana Khuena Hedervaryja, u manjoj mjeri, istaknuo je Petković, zahvatili su i prostor tadašnje Srijemske županije odnosno pojedina mjesta tadašnjeg Kotara Vinkovci, poput Ivankova, Vođinaca i Mikanovaca.

Događaju su u ime Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije prisustvovale viša savjetnica za kulturu Mirela Budim i viša stručna suradnica za kulturu Anamaria Mišić.