U prostoru Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora u Drenovcima  održana je izložba ovaca i stručno-edukacijski skup. Organizatori ovog događaja su Vukovarsko-srijemska županija, Udruga uzgajivača ovaca i koza Vukovarsko-srijemske županije, Poljoprivredno poduzetnički inkubator Drenovci te Općina Drenovci.

Vanjski dio Inkubatora je bio mjesto gdje su se u boksovima mogle vidjeti kolekcije matičnih ovaca članova Udruge, a bile su zastupljene pasmine Ile de france, Cigaja, Njemački merino, Lacaune, Romanovska i Suffolk. Udruga uzgajivača ovaca i koza Vukovarsko-srijemske županije zadnjih nekoliko godina izuzetno dobro radi te su uz sufinanciranje Vukovarsko-srijemske županije nabavljena dva stada matičnih ovaca pasmina Ile de france i Suffolk koje prije nisu bile primjereno zastupljene u našim krajevima, a nabavljeno je i preko dvadeset matičnih ovnova. Članovi Udruge su ovom izložbom željeli pokazati da su izuzetno aktivni te javnosti prezentirati pasmine matičnih stada ovaca s kojima raspolažu.

U unutarnjem prostoru Inkubatora je održan i stručno-edukacijski skup s nizom predavanja vezanih za aktualno stanje ovčarstva i kozarstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Republici Hrvatskoj, kontrolu proizvodnosti u ovčarstvu, obogaćivanje janjećeg mesa selenom, legalizaciju proizvodnje sira na OPG-u, označavanje proizvoda znakovima „Hrana hrvatskih farmi“ i „Brašno hrvatskih polja“.

Predavači su bili iz Ministarstva poljoprivrede, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Agronomskog fakulteta Zagreb i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Izložbu ovaca i stručno-edukacijski skup je otvorio načelnik Općine Drenovci Josip Nasurović, a prisutne je u ime župana pozdravio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić.