Izložba i panel diskusija pod nazivom: “Koga smo zaboravili? Židovska povijest u Vukovaru i kultura sjećanja danas”, održana u Gradskom muzeju Vukovar, započela je otvaranjem izložbe Koga smo zaboravili?. Za izradu izložbe zaslužni su učenice i učenici Gimnazije Vukovar koji su u različitim obrazovnim aktivnostima tijekom 2023. istraživali  povijest židovske zajednice kroz osobne priče i rekonstrukcije biografija Židova i Židovki iz Vukovara.

Također, otkrili su i istražili židovska mjesta u gradu s kritičkim pogledom na komemoraciju ovog nasljeđa. Rezultati istraživanja predstavljeni su u obliku izložbe.

Nakon obilaska izložbe uslijedila je panel diskusija u kojoj su sudjelovali znanstvena savjetnica iz Instituta Ivo Pilar iz Zagreba dr. sc. Ljiljana Dobrovšak, izvanredni profesor s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Osijeku prof. dr. Hrvoje Volner, suosnivač Centra za istraživanje Holokausta i genocida na jugoistoku Europe iz Rijeke dr. sc. Danijel Matijević te povjesničar i autor obilaska grada Židovski Osijek Tomislav Vuković. Svatko je iz svog područja djelovanja analizirao temu, te naveo pozitivne i negativne strane.

Programu je u ime Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala Anamaria Mišić.