Nakon tri godine održavanja manifestacije „Šokačka večer“ u suženom izdanju zbog pandemije koronavirusa, na jezeru Provala, u restoranu Bački Dvor, ova već tradicionalna večer održana je u punom sjaju i okupila više od dvije stotine posjetitelja.

U sklopu večeri, tradicionalno je održana revija šokačkih nošnji. Važnost održavanja ove manifestacije za hrvatsku zajednicu u Vojvodini pokazala je i nazočnost visokih uzvanika, među kojima je i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije koje je bilo predvođeno županom Damirom Dekanićem.

„Prošle godine sam sudjelovao u „dnevnom“ održavanju ove manifestacije, a ove godine napokon imam priliku vidjeti kako to izgleda kada se ista održava u pravom svijetlu, bez ograničenja. Izuzetno mi je drago danas biti ovdje, sa hrvatskim pukom u Vajskoj i gostima iz šireg okruženja te im time dati podršku u održavanju manifestacije kojom se nastoji očuvati tradicija Hrvata u Vojvodini.“ – istaknuo je župan Dekanić.

Inače, organizatori manifestacije su HKU „Antun Sorgg“ iz Vajske, a hvalevrijednu manifestaciju organiziraju 6. put po redu.