Tijekom drugog dana boravka u našoj županiji, izaslanstvo Županije Ruse iz Bugarske danas je posjetilo i Razvojnu agenciju Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima. Razgovaralo se o mogućnostima gospodarske, kulturne i turističke suradnje, a gostima su predstavljeni strateški projekti Vukovarsko-srijemske županije.

-„Zadovoljan sam s razgovorima koje smo imali jučer u Vukovaru, a nadam se da će ćemo i danas imati plodonosne razgovore, koji će dovesti do dobrih rezultata u nekoj budućoj suradnji”, istaknuo je ovom prilikom župan Županije Ruse Galin Todorov Grigorov.

Dodao je kako prostora za to ima u području robne razmjene, poljoprivrede, šumarstva, prijevoza tereta kao i povijesnog turizma, a posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji svakako je početak gradnje jedne ozbiljnije suradnje.

Ravnatelj Razvojne agencije VSŽ Ilija Cota tom prigodom je rekao: -„Drago nam je što smo dobili priliku županu velike bugarske županije Ruse, gospodinu Grigorovu i njegovom izaslanstvu, prezentirati strateške projekte Vukovarsko-srijemske županije. Budući da nas spaja 7. koridor, unutarnji plovni put Dunavom, to je svakako Luka Vukovar. Poznato je kako se radi obnova pruge Vukovar-Vinkovci, želimo Luku Vukovar spojiti na 10. koridor, znači spojiti 7. i 10. koridor, jer imamo veliki strateški projekt naše županije „Transportno logistički centar“ i upravo on će danas biti jedna od važnih tema. Također, tu su i drugi projekti u obostranom interesu naših županija, a vezani su za sektor poljoprivrede i sektor šumarstva odnosno podsektor drvoprerađivačke industrije”, te je izrazio uvjerenje kako će ovaj posjet rezultirati dobrom suradnjom na korist građana obje županije, a posebice gospodarstvenika.