U sklopu dvodnevne posjete Hercegbosanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno predsjednikom Skupštine Antunom Žagarom, posjetilo je Široki Brijeg.

Nakon dolaska u zgradu Gradske uprave, pozdravne riječi uputili su domaćini gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Vlade  Zapadno-hercegovačke županije Zdenko Ćosić.

„Široki Brijeg i Zapadno-hercegovačka županija su neraskidivo povezani sa Slavonijom te je stoga i ovaj vaš posjet samo nastavak naših dobrih odnosa i povezanosti Slavonije i Hercegovine, rekao je, između ostalog, gradonačelnik Miro Kraljević poželivši dobrodošlicu gostima iz Slavonije i izaslanstvu HBŽ-a predvođenom predsjednikom Skupštine Robertom Bagarićem, koji su također u pratnji izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije stigli u Široki Brijeg.

Nakon pozdravnih govora domaćina, nazočne je pozdravio predsjednik Županijske Skupštine VSŽ Antun Žagar. „Hvala vam na prijemu i uistinu se ovdje osjećamo kao kod kuće, a kako i ne bismo kada su i moji korijeni po majci iz Hercegovine, rekao je Antun Žagar.

“Nadam se da ćemo vam uspjeti prenijeti pozitivna iskustva koja smo stekli u korištenju pristupnih fondova EU.“- rekao je zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić.

“Podrška ulasku BiH u EU” naziv je predavanja koje su održali v. d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove Kristina Černok VSŽ i voditelj projekta u Agenciji za razvoj VSŽ “Hrast” Hrvoje Niče. Kod križa u središtu grada izaslanstvo VSŽ položilo je vijenac i zapalilo svijeće za sve poginule i umrle hrvatske domoljube. Posjetili su Franjevački samostan, samostansku riznicu i galeriju, gdje ih je pozdravio i zaželio im dobrodošlicu gvardijan fra Tomislav PuljićFra Vendelin Karačić upoznao je goste s poviješću Franjevačkog samostana na Širokom Brijegu, kao i bogatom kulturnom baštinom. Posjet je nastavljen odlaskom u Međugorje, Tomislavgrad i Blidinje.