U spomen žrtvama Hrvatskog naroda na Kupresu, danas je na Kupreškoj visoravni odana počast svima koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatskog naroda. Riječ je o Programu sjećanja koji se svake godine održava povodom tragične sudbine grada Kupresa koji je 10. travnja 1992. godine okupiran od strane JNA i srpskih paravojnih postrojbi. Tom prigodom, među 167 hrvatskih branitelja iz Bosne i Hercegovine, svoje živote izgubilo je i 15 branitelja iz Vukovara koji su se priključili obrani Kupresa.

U Programu obilježavanja kupreške tragedije sudjelovalo je i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno predsjednikom Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Antunom – Tonijem Žagarom. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast žrtvama na mjestu masovne grobnice Ogledala iz vremena II. Svjetskog rata, kod spomen obilježja Suho polje i Kupreško polje te ispred Spomenika Vukovarskim braniteljima – Kupreško polje.

Za sve poginule u obrani Domovine održana je Sv. Misa u Crkvi Sv. Obitelji na Kupresu, dok su nakon mise položeni vijenci podno Križa na groblju u sjećanje na hrvatske žrtve u Drugom svjetskom ratu.