U prostorima Biološko-edukacijskog centra Virovi održana je 21. Otočka kulenijada. Titulu najboljeg kulena odnio je onaj Ivice Liščevića iz Nijemaca, koji je u konkurenciji 30 kulenova i 17 proizvođača, proglašen šampionom.

„Najkraće rečeno, najbolje meso, najbolja paprika, sve najbolje i onda bi trebao biti dobar kulen, iako ni to nije garancija. Uz to, treba dosta znanja, tehnologije i puno uloženog novca”

rekao je pobjednik.

Vicešampionom je proglašeno je PG Janko Čuha iz Soljana.

„Zahvaljujemo našim kulinarima što su se i ovu godinu u ovim specifičnim uvjetima ipak odazvali da sačuvamo tradiciju. Ponosni smo što svi najbolji proizvođači kulena s područja Slavonije dolaze u Otok i to nam je iznimno važno”

poručio je saborski zastupnik i gradonačelnik Otoka Josip Šarić.

U ime glavnog pokrovitelja Otočke kulenijade, nagrade najboljima uručio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

„Ovo je možda najbolji pokazatelj kako nas inat često vodi i ovaj put se pokazalo tako. Unatoč silnim problemima i nedaćama, opet se naša proizvodnja pokazala žilava i otporna. Preživjeli smo ovu nedaću i nadamo se oporavku i još boljim rezultatima u nadolazećem razdoblju”

istaknuo je župan.

Degustacija će se održati sutra na trgu ispred Doma kulture, a šampionske kulene imat će priliku kušati svi zainteresirani.