U sportskoj dvorani Osnovne škole u Gradištu službeno je otvoreno ITF TAEKWONDO Prvenstvo Hrvatske 2023. Zahvaljujući organizaciji domaćina – Taekwondo kluba „Sokol“ po prvi se puta ovakvo Državno prvenstvo održava u jednoj od općina naše županije.

„Najvažnije je pozdraviti ovu mladež koja se bavi sportom. Ne treba puno govoriti koliko je sport važan u razvoju djece i mladih, ali i za cjelokupno društvo i njegovo zdravlje. Kroz sport se izgrađuju mnoge dobre karakteristike kao što su disciplina, upornost, borbenost i to vam puno puta u životu treba da bi mogli osigurati egzistenciju“, prisutne je pozdravio načelnik općine Gradište Srećko Papac posebno se zahvalivši Taekwondo klubu „Sokol“ na organizaciji.

Sport je važan dio života svakog pojedinca, što potvrđuje više od 130 sportaša iz 11 klubova diljem Hrvatske koji su danas došli u Gradište pokazati svoje vještine i sve za što su trenirali, ali i biti primjer svim vršnjacima u svojoj okolini koliko sport pozitivno utječe na razvoj i zdravlje psihe i tijela.

„Ja bih prije svega htio čestitati lokalnom klubu ne samo na organizaciji već i na 20 godina postojanja ITF-a ovdje u Gradištu što zaista zaslužuje divljenje. U ime Hrvatskog tradicionalnog ITF Taekwondo saveza želim se zahvaliti svim uzvanicima, svojim prisustvom dali ste nam do značaja, a mi ćemo sigurno to opravdati“, rekao je predsjednik Hrvatskog tradicionalnog ITF Taekwondo saveza Nenad Seferagić.

Završna riječ i službeno otvaranje Prvenstva Hrvatske pripalo je vukovarsko – srijemskom županu Damiru Dekaniću. „Poseban pozdrav organizatoru i predsjedniku Saveza jer su imali hrabrosti natjecanje organizira u Gradištu, mjestu koje ima tradiciju taekwondo-a i koje je prava sportska sredina u našoj županiji. Izuzetno mi je drago što se Prvenstvo Hrvatske po prvi puta održava u jednom malom mjestu koje ima iznimno puno talenata i djece koji se žele baviti sportom. Vidim da su natjecatelji nestrpljivi pa neću puno duljiti. Još jednom se zahvaljujem na pozivu i proglašavam ovo natjecanje otvorenim“.