U Osnovnoj školi Zrinskih Nuštar održana je 1. informativna konferencija projekta “Jačanje STEM vještina kroz ekologiju u Osnovnoj školi Zrinskih Nuštar” (EKO-RURAL4STEM). Nositelj projekta je OŠ Zrinskih Nuštar, a partneri u projektu su Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj, Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci i Odjel za elektroničke sustave Norveškog sveučilišta za znanost i tehnologiju.

Projekt je 100% financiran iz Financijskog mehanizma Europskoga gospodarskoga prostora za razdoblje od 2014. do 2021. Godine, a ukupna vrijednost mu je 738.061,54 EUR/5.560.926,64 kuna i traje do travnja 2024. godine.

Cilj projekta je unaprijediti STEM vještine 35 učitelja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika kroz 15 edukacija kako bi STEM pristup učenja primjenjivali u redovnoj nastavi, te izradi i provedbi programa izvannastavnih aktivnosti i radionica. Projektom je predviđeno uključivanje više od 200 djece u aktivnosti projekta kroz izvannastavne aktivnosti za STEM vještine, IKT, poduzetništvo i aktivno građanstvo. Također, projektom je predviđena adaptacija školskih prostora čiji će rezultat biti 4 novoopremljene multimedijske učionice.

Konferenciji su ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočile pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti doc. dr. sc. Jadranka Mustapić-Karlić i pročelnica Službe za poslove proračuna i javnih financija mr. sc. Sandra Adžaga, te predstavnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.