Dobrodošli na jedinu manifestaciju na koj se ulazi kroz pravo, veliko bure

U vrijeme kada se brižno uzgajani iločki vinogradi pripremaju za berbu počinje i manifestacija kojom se to  obilježava i proslavlja.  Događanja 49. Iločke berba grožđa započinju  u subotu 27.08., tijekom dana održat će se neka od sportskih natjecanja,  u popodnevnim satima je tradicionalno druženje u vinogradima  ( „Pudarina“) , a nastavlja se u noćnim satima Starom podrumu sa 4.Noći vina koja  je poseban doživljaj  jer  kombinira vrhunska  iločka vina vina sa  nešto drukčijom glazbenom pozadinom  sastava «Sing song swing» iz Osijeka, atmosferom  i animacijom. Kao i do sada, središnji dio je prvi vikend rujna, točnije 02. – 04.09.  kada se okupi velik broj  posjetitelja iz regije.

Ova manifestacija koja se održava od 1962. godine je najstarija manifestacija  ovog tipa na području Slavonije,Baranje i Srijema, uz napore organizatora i realizatora opstat će i ove godine (unatoč općoj teškoj  ekonomskoj situaciji u  našem najistočnijem gradiću Iloku  ali  i cijeloj Hrvatskoj). Da nije bilo okupacije i progonstva ove godine bila bi to 56. fešta po redu.
Do današnjih dana „Iločka berba grožđa“ prerasla je u manifestaciju etno-gastro-vinsko-zabavno turističkog karaktera i privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja različitih programa iz regije i šire. Glavni dio programa odvija se vikendom, s dnevnim i večernjim kulturno-zabavnim sadržajima, u programima koje posjeti velik broj posjetitelja, a glavni programi su besplatni.
U večernjem zabavnom dijelu na ljetnoj pozornici stare jezgre-tvrđave 02.09. (petak) je koncert  legendarnog Željka Bebeka, a nastavlja se u šatorima sa tamburaškom i modernom glazbom, dok 03.09. (subota) sve posjetitelje očekuje središnji svečani večernji kuturno-zabavni mozaik te zabava uz  koncert  Vanne  i  Sinovi ravnice nakon čega slijedi zabava do jutra u šatorima uz glazbu, ples  iločko vino, gastro i drugu ponudu.  Također u večernjim satima petak i subotu tu je  zabava i ponuda u podrumu kurije Brnjaković-Vinskog klastera Srijem te Sarom podrumu-Iločki podrumi. U nedjelju su sportska događanja te animacija za najmlađe. Tokom manifestacije traju i «Dani traminca» te dani slastica od vina  i grožđa.

Upoznajte tradiciju  i sadašnjost Iloka i Srijema,posjetite zabavna, kulturna,eno-gastro, koncertna  i druga događanja uživajući u vrhunskim  iločkim vinima slaveći  s nama početak berbe grožđa u iločko-srijemskom vinogorju!

Organizator i pokrovitelj: Grad Ilok

Generalni sponzor: Iločki podrumi dd

Sponzori: Vukovarsko-srijemska županija, TZ Ilok, HTZ, Jamnica, TZVSŽ,Slatinska banka, HEP

Realizacija i produkcija: TZ Grada Iloka

Medijska pratnja: VTV, HR Vukovar, Radio Ilok, Radio Slavonija, Scena.hr
Kontakt i Info: 032-590-020 ; 592-950; 098 573 742
tourismilok@gmail.com

Event info generalno: https://web.facebook.com/events/784584334987994/

4. Noć vina: https://web.facebook.com/events/1622755847974018/

www.turizamilok.hr   https://web.facebook.com/www.turizamilok.hr/