Komemrotivnim skupom pod nazivom „Svijeće zahvale za naš korak slobodni“, a ispred zgrade Općinskog i Županijskog suda u Vukovaru, kod spomen obilježja postavljenog u spomen na 97 poginulih i nestalih policajaca u obrani Vukovara, sinoć su upaljene i položene svijeće.

Upaljene svijeće položili su župan Božo Galić, državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović, zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, gradonačelnik Vukovara te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na spomeniku, koji se nalazi točno na mjestu nekadašnje, u ratu srušene Policijske uprave Vukovar, ispisana su imena 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara, od kojih je svoje živote položio 61 policajac iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Antiterorističke jedinice Lučko.

Prije komemoracije, na ulazu u naselje Marinci, iz pravca Nuštra, upaljene su svijeće u znak sjećanja na sve stradale policajce, budući se na današnji dan 1991.godine pokušao izvršiti proboj hrvatskih snaga policije prema tada okupiranom Vukovaru, na pravcu Nuštar – Marinci – Bogdanovci, a smrtno su stradala 3 pripadnika ATJ Lučko, 3 pripadnika SJP Slavonski Brod i 4 pripadnika Zbora narodne garde,te su ukupno ranjena 44 hrvatska branitelja.