U Iloku je od 19. do 21. travnja, u organizaciji udruge Posjeti Ilok, za sve ljubitelje vina i gastronomije održan drugi po redu Ilok Walk&Wine. 

Na dvije staze duge 12 i 14 kilometara, kroz pitoreskne staze na obroncima Fruške gore i brojne vinske podrume uživalo je više od 200 sudionike podijeljenih u nekoliko skupina.

Start je bio u jutarnjim satima u Starim podrumima gdje su sudionici dobili start pakete te su mogli posjetiti  podrum gdje je nastalo vino koje se služilo na krunidbi kraljice Elizabete II.

S čašom u ruci i pogledom na prekrasne srijemske vinograde, zazelenjene šume i plodna polja u dobrom društvu i vođeni vodičima Hrvatskog planinarskog društva Liska iz Iloka sudionici su uživali u najfinijim kapljicama vina koje ovo podneblje nudi, a domaćini su nudili i ukusne autohtone delicije za potpuni užitak nepca.

U večernjim satima u atriju dvorca Odescalchi za sve sudionike organiziran je koncert grupe „Posegana“ 

U ime Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, manifestaciji su prisustvovale pročelnica Tamara Kalistović, Mirela Budim, Marko Vukolić i Mirna Levaković Lombarović.