Klub veterana 148. br. HV Zagreb-Trnje, u suradnji s udrugama iz Domovinskog rata grada Zagreba već 16. godinu obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u glavnom gradu Hrvatske, pod sloganom: „I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR“.

Kao i do sada, u sklopu programa, i ove će godine „Vukovarsko svjetlo mira“ prijeći put od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru do Zagreba. „Danas boravimo u Vukovaru, a došli smo po svjetlo mira i nosimo ga u Zagreb te ćemo tim svjetlom upaliti lampione duž Ulice grada Vukovara u Zagrebu koja je duga devet kilometara. Za nas ovaj posjet znači jedno posebno značenje jer Vukovar i Škabrnja su simbol, a simbol je nešto važno i vrijedno poštovanja. To treba prenositi mlađim generacijama. Ono što mi možemo činiti je zahvaljivati žrtvi na ovaj način, rekao je u ime organizatora Milan Zanoški.

U ovom su kratko posjetu obišli mjesta stradanja Vukovaraca u Domovinskom ratu – Borovo, Trpinjsku cestu, bolnicu, Velepromet, Ovčaru i Bogdanovce, a u Vukovar će se opet vratiti na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.