Povodom Međunarodnog dana šuma koji obilježavamo 21. ožujka, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije, u suradnji s Hrvatskim šumama – Uprava šuma podružnica Vinkovci, raspisala je FOTO natječaj pod nazivom „Spačva – pluća naša“. Cilj je bio prikazati ljepote Spačvanske šume, najcjelovitije šume hrasta lužnjaka u Hrvatskoj i potaknuti mještane na boravak u prirodi.

Na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima izložene su fotografije, njih 21, a građani su imali priliku pogledati izložbu i glasati za najbolje „uhvaćen“ kadar. Od ukupno 79 glasova, njih 14 pripalo je Heleni Šarić i njenom „Zalasku na virovima“ koji su joj omogućili pobjedu. Na drugom mjestu završila je fotografija „Zima u spačvanskoj šumi“, Marija Sluganovića dok je izborom posjetitelja trećeplasiranim proglašen „Udah života“, fotografija Nikole Batarila. Autori tri najbolje fotografije osvojili su vrijedne nagrade. Helena Šarić osvojila je noćenje s wellnessom za dvije osobe u Otočkim virovima, Mariju Sluganoviću pripao je obilazak lovišta „Kunjevci“ na električnim vozilima i ručak u istoimenoj lovačkoj kući dok je Nikola Batarilo nagrađen vožnjom Bosutom turističkom brodicom iz Andrijaševaca za 15 osoba u trajanju od jednog sata.

„Još jednom zahvaljujemo i čestitamo svim sudionicima natječaja i izložbe koji su svojim fotografijama doprinijeli obilježavanju ovog važnog datuma, Međunarodnog dana šuma i pokazali ljepote naše Spačvanske šume!“, poručuju iz županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.