U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku svečanom je sjednicom Gradskog vijeća završilo višednevno obilježavanje Dana grada na Dravi. Gradonačelnik Ivan Radić, uz prigodnu čestitku svim svojim sugrađanima, osvrnuo se na završene projekte, ali i one u tijeku te koje se tek planiraju. „Grad Osijek, prema podacima Ministarstva financija, povukao je najviše sredstava iz europskih izvora za 2022. godinu. Od većih projekata, a bilo ih je uistinu jako puno, izdvojio bih podvožnjak u ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića koji građane Osijeka nije koštao niti jedan euro. Pustili smo treću poddionicu promenade za Dan Gradske četvrti Donji grad, uskoro ćemo ispuniti stoljetni san Osječana i spojiti promenadom Donji i Gornji grad. Realizirali smo i  projekte u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, od Regionalnog distribucijskog centra do Gospodarskog centra. Doveli smo tvrtku Jabil koja će zaposliti 1500 ljudi, najveću investiciju u proteklih 30 godina, a za to smo zemljište postigli rekordnu cijenu“, istaknuo je Radić dodavši kako je pred njima vrijeme proračuna u iznosu od 140 milijuna eura, a koji obuhvaća sve grane i dijelove grada koji se trebaju razvijati.

Na svečanoj su sjednici dodijeljena i javna priznanja zaslužnima. Zlatnu plaketu „Grb Grada Osijeka“ za životno djelo dobila je Gordana Kralik za izuzetna ostvarenja u području znanosti i obrazovanja, dok je zlatna plaketa „Grb Grada Osijeka“ pripala Udruzi „Hvidra Osijeka 91“ za izuzetan doprinos u području socijalne skrbi te Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka za osobit doprinos u području obrane i zaštite. Pečat Grada Osijeka uručen je HRT – Radio Osijek za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenje društvenog života grada Osijeka te Zvonku Borbašu za izniman doprinos u razvoju sporta u Osijeku.

Uz brojne uzvanike iz svih područja života, sjednici su prisustvovali i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar zdravstva Vili Beroš, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Đuro Hranić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić te vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.