Župan Božo Galić primio je u Palači Srijem u Vukovaru gospodarske savjetnike i predstavnike trgovinskih ureda brojnih zemalja pri veleposlanstvima u RH te održao sastanak o mogućnostima investiranja i potencijalima Vukovarsko-srijemske županije.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a u sklopu sustava gospodarske diplomacije s glavnim ciljem promocije hrvatskog izvoza i privlačenja investicija u Hrvatsku te predstavljanja gospodarskih potencijala, organizira promotivne posjete hrvatskim županijama.

Tim povodom gospodarski savjetnici i predstavnici trgovinskih ureda pri veleposlanstvima u RH iz sljedećih zemalja: Albanije, Australije, Brazila, Čilea, Danske, Indije, Kosova, Češke, Slovačke, Grčke, Italije, Kanade i Turske, borave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

S gospodarskim savjetnicima došao je i veleposlanik Albanije: Nj.E. Ilir Melo.

Ispred Ministarstva vanjskih i europskih poslova sastanku je nazočio pomoćnik ministrice Joseph Gene Petrić.

Drugog dana boravka gospodarskih savjetnika i predstavnika trgovinskih ureda pri veleposlanstvima u RH u Vukovarsko-srijemskoj županiji, obišli su poduzeće Borovo i Poslovno-inovacijski centar u Vukovaru.

Potom su, nakon posjete Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, obišli obiteljaku tvrtku ” Triko ” d.o.o. u Iloku, koja sa svojih 160 vrijednih uposlenika već 18 godina proizvodi vrhunsku trikotažu i to oko 180 tisuća komada godišnje. 

Njihovom obilasku najistočnijeg grada Hrvatske pridružio se zamjenik župana Josip Dabro.