Organiziranjem Dana otvorenih vrata koji se održavaju danas i sutra cilj je predstaviti Glazbenu školu Josipa Runjanina Vinkovci te odjele i programe koji se nude u sklopu glazbene izobrazbe učenika. U svrhu navedenog, nastavnici i učenici Glazbene škole glazbenim radionicama predstavili su instrumente, nastavu plesa i pjevanja i koncept glazbenog obrazovanja.

Glazbena škola Josipa Runjanina umjetnička je škola osnovana davne 1948. kao  prva samostalna glazbeno-pedagoška institucija. Srednja glazbena škola osnovana je 8. studenog 2004., a šest godina nakon te su dvije škole spojene u jednu.  Od tada nova ustanova djeluje pod nazivom Glazbena škola Josipa Runjanina.

Danas  je u njoj  organizirana nastava predškolskog i osnovnog plesnog obrazovanja i predškolskog, osnovnog i srednjeg glazbenog i općeobrazovnog obrazovanja i pohađa je 380 učenika u 36 odjela.

Uz brojne nastavnike, učenike i uzvanike na Danima otvorenih vrata nazočna je bila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Vukovarsko srijemske županije doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić.