Na Šokačkom stanu u Vinkovcima održana je stručna konferencija te Gastro show u sklopu projekta PannEx Reload. Prvo predavanje pod nazivom “Važnost kratkih nabavnih lanaca u turizmu” održao je konzultant u turizmu Goran Rihelj, a nakon toga uslijedilo je predavanje chefa Tomice Đukića, dugogodišnjeg chefa hrvatske nogometne reprezentacije, koji je za ovu prigodu govorio na temu “Priprema autohtonih jela na moderan način”. Tomica Đukić je trenutno jedan od najznačajnijih kontinentalnih chefova u Hrvatskoj. Nakon dva predavanja uslijedila je i panel rasprava na kojoj su sudjelovali partneri projekta, lokalni proizvođači hrane i pića, ali i predstavnici Srednje strukovne škole Vinkovci koja je nedavno proglašena najboljom strukovnom školom u Hrvatskoj. Sudionici panela su bili Marija Bošnjak iz Srednje strukovne škole Vinkovci, Monika Živković iz Podruma Marija, Zdenka Prgomet iz Tvornice ulja Vinkovci, Velimir Babić iz Destilerije Abelo, a sve pod moderatorskom palicom Gorana Rihelja. Tijekom Gastro showa, posjetitelji su imali priliku uživati u specijalitetima chefa Tomice Đukića. On je za ovu prigodu, uz pomoć osoblja Gastro-edukacijskog centra Šokački stan, pripremio tri slijeda autohtonih tradicijskih jela pripremljenih na moderan način. Na Gastro sajmu svoje su proizvode izlagali Tvornica ulja Vinkovci – Sunce Vinkovaca, Podrum Marija iz Iloka, Craft pivovara Valentinijan iz Vinkovaca, Mederija Ferbežar iz Vinkovaca, Destilerija Abelo iz Vinkovaca te Vigus iz Vinkovaca. Voditelj Gastro show programa bio je poznati hrvatski food bloger Domagoj Jakopović – Ribafish dok je u ulozi posebnog gosta događaju prisustvovao jedna od najvećih promotora Hrvatske u inozemstvu, Britanac s hrvatskom adresom, Paul Bradbury. Iz Engleske u Hrvatsku, točnije na Hvar, preselio je prije dvadeset godina i tvrdi kako je Hrvatska najbolja sredina za život. Osim što vodi Total Croatia News, najveći news portal na engleskom jeziku u Hrvatskoj, Bradbury svojim objavama promovira Hrvatsku kao turističku destinaciju. Programu su u ime Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije prisustvovale Mirela Budim i Anamaria Mišić.