Ispred Grand Hotela u središtu Vukovara otvorena je foto izložba „Obrisani s lica zemlje“, koju organizira Ukrajinska zajednica Republike Hrvatske i Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo „Ivan Franko“ Vukovar. Na plakatima su gradovi i sela Ukrajine s fotografijama prije i nakon agresije te s opisima po čemu su bili poznati i kakve su posljedice agresije: Bahmut, Pisky, Soledar, Kamjanka, Oleksandrivka, Popasna i drugi. Izložbu je otvorio predsjednik UKPD “Ivan Franko“ Vukovar Stefan Bojko.

„Naša Ukrajinska zajednica u Hrvatskoj i Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo „Ivan Franko” nastoje, kroz kampanju Svjetskog kongresa Ukrajinaca „StandWithUkraine“, podržati Ukrajince, senzibilizirati javnost i institucije na situaciju u Ukrajini te podsjetiti kako agresija Ruske Federacije na Ukrajinu još uvijek traje. Budući da se mi bavimo kulturom, željeli smo ovako jednom prikladnom izložbom našoj javnosti prikazati trenutnu situaciju. Autor ove izložbe je Ukrajinski nacionalni institut sjećanja, a prikazani su gradovi i sela koji su uništeni od 80 do 100%“

pojasnila je tajnica Ukrajinske zajednice Republike Hrvatske i tajnica Ukrajinsko kulturno-prosvjetnog društva „Ivan Franko“ Vukovar Marija Semenjuk Simeunović.

Izložba je postavljena u središtu grada sedam dana nakon čega se premješta u Ukrajinski dom u Vukovaru. Otvorenju izložbe prisustvovao je i nazočnima se obratio zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Viktor Lukačević.