U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu, općine Drenovci, Poljoprivredno poduzetničkog inkubatora Drenovci i Udruge uzgajivača crne slavonske svinje Fajferica prvi Fajferica gastro show održati će se u Poljoprivredno poduzetničkom inkubatoru u Drenovcima 10. svibnja 2019. od 10.00 – 22.00 sati.

Cilj ovog gastro showa je promovirati tradicijsku slavonsku hranu temeljenu na svinjetini sljubljenoj s drugim specifičnim proizvodima, skinuti stigmu sa svinjskoga mesa, posebno masnoća i naglasiti njene vrijednosti, spojiti izvorno i ekskluzivno te otvoriti nova tržišta i stabilizirati cijene živih svinja i mesa fajferice, a naposljetku stečenim iskustvima upriličiti slična događanja na Jadranskoj obali ili drugdje u EU.

Na prvom gastro showu biti će predstavljena crna slavonska svinja – Fajferica kroz gastro-enološki  ali i znanstveno-stručni skup. Uz glavni događaj  gastro show i znanstveno-stručni skup, biti će niz popratnih događanja: izložbi, kvizova, tombola, kušanja hrane i pića i dr.  Sve aktivnosti odvijat će se na prostoru Poljoprivredno poduzetničkoga inkubatora Drenovci d.o.o.; te u obližnjoj šumi odmah do Inkubatora.

Sve informacije oko gastro showa mogu se naći na web stranici: www.fajferica-gastroshow.hr.