Danas je u Skradinu održan Europski dan suradnje kojega je organizirala Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske, kao Upravljačko tijelo, uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva INTERREG programa IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020 i INTERREG programa IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Događaj je prilika za sudionike iz svih četiriju partnerskih zemalja da razmjene iskustva, stvore kontakte i prekogranična partnerstava za buduće zajedničke projekte.

Sve nazočne sudionike pozdravila je ravnateljica Agencije za regionalni razvoj i fondova EU Republike Hrvatske Marija Vučković, pomoćnica ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja Republike Hrvatske. Ispred Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala je Kristina Černok, v.d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove koja je imenovana u Zajednički nadzorni odbor INTERREG IPA prekograničnog programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020 i zamjenica pročelnice Zrinka Čobanković koja je imenovana u Zajednički nadzorni odbor INTERREG IPA prekograničnog programa Hrvatska-Srbija 2014-2020.