Mimohodom, svetom misom u crkvi Preslavnog Imena Marijina u Vrbanji, pokaznom vježbom JVP i DVD Županja te svečanom sjednicom proslavljena je 130. obljetnica osnutka i djelovanja DVD-a Vrbanja.

Danas imaju 118 članova, među njima je 77 odraslih i 41 dijete od 7 do 15 godina, a borave u Vatrogasnom domu u Vrbanji koji je u potpunosti obnovljen, nadograđen i opremljen. “Ponos je za našu općinu, za naše selo Vrbanju, što imamo tako dobro organiziran DVD, koji je uvijek prvi kada treba pomoći pojedincima ili u slučaju veće ugroze. Iza njih je puno rada, truda, vježbi, upornosti i iskustva”, istaknuo je općinski načelnik Velimir Redl zahvalivši se na suradnji.

„Još jedno dobrovoljno vatrogasno društvo u našoj županiji proslavilo je 130. godišnjicu rada i djelovanja. Broj “rođendana” koji su proslavili pokazatelj je koliko su potrebni zajednici i koliko je velika njihova uloga u društvu. Hvala im na svakoj intervenciji i spremnosti pomoći kada god zatreba“, čestitkama se pridružio i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Na svečanoj sjednici najzaslužnijim vatrogascima dodijeljena su priznanja.