U Iloku je održana svečana sjednica skupštine povodom 150. obljetnice DVD-a Ilok, a kojoj su prisustvovali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, izaslanik ministrice kulture i medija i ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru Petar Elez, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Vukovarsko – srijemske županije  Zdenko Jukić i Krešimir Jelić, gradonačelnica Grada Iloka Marina Budimir, predsjednica Gradskog vijeća Grada Iloka Renata Banožić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ilok Ivica Bošnjak te predstavnici prijateljskih DVD-ova.

„Upravo su u Iloku bili brojni požari koji su ostavili golem trag iza sebe i tu je nastala potreba za organizacijom DVD-a Ilok koji je preživio brojne političke i državne prevrate, a danas je dio identiteta iločke zajednice“, rekao je kustos Muzeja grada Iloka i autor Monografije o 150. obljetnici DVD-a Ilok Marko Keva istaknuvši kako je ovo društvo nastalo u zlatno doba Iloka, a te sedamdesete 19. stoljeća vrijeme je kada nastaju brojna kulturno-umjetnička društva i DVD-ovi, pa tako i ovo društvo koje je najstarije u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Posvećenu zastavu Društva Nenad Radojčić predao je predsjedniku DVD-a Đuri Zajcu, kao simbol hrabrosti i požrtvovnosti koje su članovi društva pokazali i još uvijek iskazuju svojim djelovanjem.

Događaju je, u ime Vukovarsko-srijemske županije, prisustvovao tajnik županijskog Stožera civilne zaštite Ivan Kubiček.