Dobrovoljno vatrogasno društvo Cerna obilježilo je 130. godišnjicu rada i djelovanja. Osnovano je 1893., a brojni članovi svakodnevno stoje na raspolaganju svojim mještanima svaki puta kada zatrebaju pomoć.

Proslava je započela mimohodom članova Društva, kao i svih gostujućih DVD-ova koji su, uz pratnju Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo, prošetali parkom te ulicama u središtu sela. Mimohod je završio na Gracu, povišenom povijesnom platou u središtu Cerne, na kojem se nalazi župna crkva sv. Mihaela arkanđela u čijem je prostoru služena sveta misa koju je predvodio župnik župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima vlč. Florijan Kvetek, a koncelebrirao domaći župnik vlč. Damir Stanić.

„Sama brojka od 130 godina govori puno sama po sebi. Hvala članovima DVD-a Cerna na svemu što čine za svoje mještane, ali i sve stanovnike Vukovarsko-srijemske županije. Imaju velik broj članova i članica koji su iznimno profesionalni i nesebični u pomaganju, a ja im želim da u budućnosti imaju manje intervencija te da na najbolji mogući način nastave svoju dugu tradiciju“, ovom prigodom poručio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Nakon mise, u dvorani Pastoralnog centra održana je svečana sjednica na kojoj su dodijeljena priznanja i nagrada zaslužnim vatrogascima, ali i ostalim suradnicima.