Na današnji dan prije točno sto godina osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Babina Greda, a sve do danas svi su članovi uvijek na raspolaganju svojim mještanima u svim nevoljama i okolnostima. Trenutno djeluju s pet motornih vozila i s više od 20 operativnih vatrogasaca, a oko 45 mladih u DVD-u dokazuje da će s uspješnim radom i djelovanjem nastaviti i u budućnosti. 

Obilježavanje 100. rođendana započelo je budnicom i polaganjem vijenaca, a nastavljeno je svečanom sjednicom na kojoj je još jednom naglašeno kolika je važnost vatrogasaca, pogotovo onih dobrovoljnih, u životu zajednice i sigurnosti svih stanovnika.

Na prijedlog članova Društva, za kuma zastavi izabran je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je istaknuo kolika mu je čast biti u toj ulozi. „Zahvaljujem se svim članovima DVD-a Babina Greda koji su me predložili da budem kum zastavi, velika je čast biti u toj ulozi. Isto tako, zahvaljujem im se na svim aktivnostima koje su provodili u proteklom razdoblju, na korist i za dobrobit svojih ljudi, a nimalo ne sumnjam da će i sljedećih sto godina biti jednako uspješni i korisni“, rekao je župan.

Na svetoj misi zazvan je zagovor zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana na svim njihovim budućim zadacima, pokaznom vježbom pokazali su kako djeluju na terenu, a u mimohodu koji je prošao centrom sela ponosno su prošetali svi sudionici, kako domaći tako i njihovi gosti.