Domaćih 69. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija bila je Karlovačka županija. Župani su raspravljali o nizu tema vezanih uz napredak lokalne i regionalne samouprave s naglaskom na provedbu Zakona o upravljanju nekretnina i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, naknadama šteta izazvanih prirodnim nepogodama te važnosti naukovanja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Predsjednik HZŽ-a, brodsko-posavski župan dr.sc. Danijel Marušić prezentirao je aktivnosti provedene od posljednje sjednice krajem prošle godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

„Hrvatska zajednica županija, koja okuplja sve županije i Grad Zagreb, aktivno sudjeluje u kreiranju zakona i podzakonskih akata koji izravno utječu na poboljšanje uvjeta života u lokalnim i regionalnih sredinama, zbog čega su ovi koordinacijski susreti župana važni za svaku pojedinačnu županiju“

istaknuo je Marušić.

Uz to, predstavljen je i projekt „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“ zaklade Hrvatske pošte, osmišljen da se djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od trenutka napuštanja doma omogući početak samostalnog života do prvog zaposlenja. Osnovana je i radna skupina za turizam pri Hrvatskoj zajednici županija, na inicijativu Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Zadarske županije. U nastavku sjednice razgovaralo se o ostvarivanju ciljeva Strategije razvoja digitalne Hrvatske do 2023.  

Sjednici je u ime Vukovarsko-srijemske županije prisustvovao župan Damir Dekanić.