Kao i nekoliko ranijih godina, i ove je portal Župan.hr istražio koji se župani i županice najviše koriste najmasovnijim društvenim mrežama u RH. Za razliku od prošlog puta kada su do rezultata dolazili samo na osnovu upotrebe Facebooka, sada je svemu  dodana i široko korištena i sve popularniju aplikaciju u digitalnoj komunikaciji s građanima – Instagram.

Društveni profili vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića našli se u top 10 aktivnih profila, te je tom prigodom istaknuo: „Smatram nužnim ići u korak s vremenom i pratiti trendove, naročito ako su isti pozitivni, a društvene mreže, korištene na ispravan i primjeren način, svakako ulaze u tu kategoriju. Kao takve, predstavljaju vrlo koristan alat za postizanje transparentnosti, čemu svakako težim kroz obnašanje svoje dužnosti župana. Trudim se sadržaj bitnih aktivnosti objavljivati jasno i pravovremeno, a sve s ciljem informiranja javnosti o relevantnim informacijama i događajima i na taj način im približiti ono što u Županiji radimo i što pokušavamo postići za boljitak našega kraja. Društvene mreže su odlična platforma za promoviranje navedenih aktivnosti kroz povezivanje s građanima na jednoj sasvim drugačijoj razini gdje sam im također uvijek na raspolaganju i dostupan.“

Sve bitne informacije za stanovnike naše Županije, osim na službenoj stranici Vukovarsko-srijemske županije, možete pronaći na profilima koji se nalaze na linkovima u nastavku:

Facebook profil: Damir Dekanić – https://www.facebook.com/dekaniczupan

Facebook profil: Vukovarsko-srijemska županija – https://www.facebook.com/vukovar.srijem.county