U prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održan je 2. sastanak fokus grupa u sklopu provedbe RAS sporazuma Slavonija, Baranja i Srijem. Sastanak je održan na temu predstavljanja 5 projektnih prijedloga Svjetske banke.

Uvodno se obratila i pozdravila prisutne pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Ana Odak. Zatim je ispred Svjetske banke Austin Kilroy predstavio cjelokupni pregled svi 5 projektnih prijedloga koji su danas bili tema sastanka, te se potom pristupilo pregledu svakog prijedloga pojedinačno.

Prezentacija projektnih prijedloga su predstavili predstavnici Svjetske banke i to redom: 1. prijedlog „Izravna strana ulaganja“ predstavila je Jana Krajcovicova, 2. prijedlog „Jačanje socijalne uključenosti na tržište rada“ predstavila je Tara Sharafudheen, 3. prijedlog „Jačanje inicijativa za podršku inovacijskom sustavu“ i 4. prijedlog „Jačanje učinkovitih upravljačkih vještina u tvrtkama“ predstavio je Todor Milchevski, te posljednji 5. prijedlog „Jačanje vještina u skladu s tržištem rada“ predstavila je Lucia Brajković.

Nakon predstavljenih prijedloga uslijedila je rasprava koju je predvodio ispred Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije voditelj Odjela za nacionalnu razvojnu strategiju Stjepan Marković. Na sastanku su prisustvovali predstavnici ministarstava (Regionalnoga razvoja i fondova Europske unije; Gospodarstva, poduzetništva i obrta; Turizma, Zaštite okoliša i energetike; Rada i mirovinskog sustava; Demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku), predstavnici slavonskih županija i gradova, te predstavnici Razvojnih agencija s područja 5 slavonskih županija.

 Ispred Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj na sastanku je sudjelovao voditelj projekta Ivan Domac.