Večeras su u vinkovačkom Gradskom kazalištu Joza Ivakić predstavljeni dobitnici druge po redu nagrade Joza. Radi se o posebnoj nagradi na hrvatskoj kazališnoj sceni jer o laureatima odlučuje publika koja tijekom cijele godine ima pravo glasovati putem kupona koji svaki gledatelj dobije uz kupljenu ulaznicu.

Oko 9 tisuća gledatelja moglo je glasati za jednu od 65 odigranih predstava, a to pravo iskoristilo je više od dvije tisuće. Godišnje pretplate na sve predstave te poklon sponzora dobilo je četvero sretnih gledatelja. Od 65 predstava 35 bilo ih je gostujućih, a šest ih je izvedeno premijerno.

Prema izboru publike najbolja među gostujućim bila je predstava Budala na večeri u izvedbi Narodnog pozorišta Tuzla. Radi se o komediji čiju režiju potpisuje Midhat KušljugićVedran Dakić dobitnik nagrade u konkurenciji najboljih glumaca. Ove godine uručena je i posebna nagrada za skoro najbolju gostujuću predstavu Tri put Bog pomaže u izvedbi Hrvatskog kazališta iz Pećuha. Emigranti, u režiji Jasmina Novljakovića, a prema tekstu Slawomira Mrožeka, izabrani su za najbolju domaću predstavu. U konkurenciji glumica najveći broj glasova osvojila je Martina Stjepanović Meter koja je svoje vještine pokazala u priredbama Tri i pol sestrePrivatni životi i Tena – Kronika jedne ljepote.

Vrijeme je za bajku Dramskog kazališta Osijek proglašena je najboljom gostujućom predstavom za djecu, dok je skoro najbolja Tko nema u vugla – googla Gradskog kazališta Sisak. Najbolja domaća predstava namijenjena djeci je Tonka će sutra koja je nastala u koprodukciji vinkovačkog kazališta, Kazališta Virovitica te Gradskog kazališta Požega u režiji Marijane Matković.

Najveći broj glasova publike u kategoriji dječjih domaćih predstava dobili su Silvio Švast za ulogu bubnjara Ive u predstavi Rock n roll bajka i Katarina Šestić Baotić, koju su Vinkovčani imali prilike gledati u čak tri predstave – CrvenkapicaTonka će sutra te Oprosti za Božić 2.

Svečanoj dodjeli prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović koja je određene nagrade i uručila.