Danas je u Ivankovu održan sastanak u okviru projekta DR SHARE (Disaster Reduction, Standardized Hazard Analysis and Risk Evaluation) koji se financira sredstvima Europske komisije, gdje je Vukovarsko-srijemska županija nositelj. Projekt stavlja naglasak na smanjenje katastrofa, standardiziranje analiza opasnosti te procjene rizika putem IT aplikacije koja će evidentirati sve ključne resurse koji će se u slučaju elementarnih nepogoda trebati evakuirati s područja Vukovarsko-srijemske županije, Županije Posavske iz BiH i Vojvodine.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočila je v.d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove Kristina Černok, njezina zamjenica Zrinka Čobanković te Krunoslav Srpak, viši voditelj projekta u Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici drugih partnerskih institucija iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Pokarajinskog tajništva za međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine, Fonda “Europski poslovi” te Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije. Također sudjelovali su i predstvnici angažirane IT tvrtke koja će raditi na izradi aplikacije kao i eksperti svih partnerskih institucija kojima će zadaća biti prikupljanje svih relevantnih podataka i aktivna komunikacija sa IT tvrtkom.

Tijekom sastanka dan je pregled o dosad provedenim aktivnostima projekta te je predstavljen plan i dinamika provedbe slijedećih aktivnosti. Prezentirana je radna verzija alata za prikupljanje podataka te se raspravljalo o razlikama ustroja Civilne zaštite u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini radi prilagodbe alata za prikupljanje podataka.