Na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika – Danima hrvatskog turizma (DHT) u Šibeniku je u četvrtak dodijeljen prvi dio ovogodišnjih nagrada najboljima u turizmu, među kojima i 20 djelatnika u isto toliko kategorija, a 10 glavnih nagrada bit će uručeno u petak na završnici DHT-a.

Ove godine regija Slavonija, odnosno pet slavonskih županija, proglašena je najboljom ruralnom destinacijom, a direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak proglašena je djelatnicom godine u sustavu turističkih zajednica.

Vukovar se našao među tri finalista za dodjelu Godišnje hrvatske turističke nagrade u kategoriji Destinacija godine – Najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma, te je dobio Priznanje.

Nagrade su dodijelili Ministarstvo turizma i sporta (MINTS), Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), uz ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac nagrade su uručivali i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i drugi. Ispred Vukovarsko – srijemske županije događaju je nazočila pročelnica UO za turizam i kulturu,Tamara Kalistović.