Sport, osim što je od velike važnosti za razvoj svakog čovjeka, oduvijek je bio jedan od boljih načina promocije, a uspješni sportaši Vukovarsko – srijemske županije i ove su godine svoj „zadatak“ shvatili ozbiljno i na brojnim natjecanjima osvajali vodeća mjesta. Onim najboljima za 2022. godinu danas su uručene nagrade na svečanoj dodjeli održanoj u vinkovačkom Poduzetničkom inkubatoru.

„Posebno pozdravljam sve sportske kolektive na području Vukovarsko – srijemske županije jer svojim radom i zalaganjem na najbolji mogući način promiču županiju i grad u kojem žive. Nije jednostavno stvoriti uvjete kako bi mladi, ali i stariji, mogli djelovati, a oni koji nikad nisu bili u sportu ne znaju koliki je to rad i odricanje i zato vam svima hvala“, u ime grada domaćina okupljenima se obratio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Najboljom ekipom proglašen je Ženski odbojkaški klub Enna iz Vukovara dok je za najbolju momčad izabrana ona Hrvatskog nogometnog kluba Vukovar 1991. Članica Judo kluba Vinkovci Magdalena Bliml odnijela je titulu perspektivne sportašice do 18 godina, a prvo mjesto u istoj kategoriji, ali muškoj konkurenciji, osvojio je Nikola Todorović iz Kluba dizača utega Vukovar. Titulom najbolje parasportašice okitila se članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Ivana Purkić.

Za najbolju sportašicu izabrana je vinkovačka judašica Dijana Pavlović, a najboljim sportašem proglašen je Ante Brkić iz Šahovskog kluba Vinkovci. „Judom sam se počela baviti jer volim borilačke vještine, ali uz to, sport je to koji je spoj aerobike i gimnastike, a možemo se njime baviti i timski i pojedinačno. U skorijoj budućnosti se planiram zaposliti, ali i nastaviti trenirati jer bez juda ne mogu zamisliti svoj život“, pojasnila je svoje sportske početke i budućnost Dijana Pavlović istaknuvši kako se nije nadala nagradi jer smatra da je velik broj sportaša na našem području zaslužio biti na njenom mjestu.

Nagrade im je uručio vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić. „Možemo se itekako ponositi sportskim uspjesima naših sportaša, posebice ako uzmemo u obzir da se za sport ne izdvajaju sredstava kolika bi trebala jer gospodarska situacija to ne dozvoljava. Imamo izuzetno vrijednih pojedinaca i ekipa, a mi ih na ovaj način pokušavamo potaknuti da nastave živjeti sportski život te da kroz sport obiđu svijet i prožive svoju mladost“, rekao je vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić dodavši kako je dodjela nagrada mali način zahvalnosti sportašima, ali i njihovim trenerima i roditeljima na ogromnom entuzijazmu, radu i naporu uz pomoć kojih su došli do dodijeljenih nagrada.

Osim nagrada, najzaslužnijima su podijeljene i plakete. Onu za perspektivnu sportašicu osvojila je Nataša Dermiček iz Kluba dizača utega Vukovar, dok je na plaketu perspektivnog sportaša upisano ime člana Judo kluba Vinkovci Stiva Tomića. Plaketa za najbolju momčad uručena je vinkovačkom Šahovskom klubu, a parasportašica Ana Marija Kovač obogatila je svoj Plivački klub  Cibalae plaketom u kategoriji najbolje parasportašice.

Izvođenjem tri glazbena broja, program su uveličali profesorica Glazbene škole Josipa Runjanina Petra Marković, uz klavirsku pratnju profesora Dragana Begića.