Delegacija Grada Ulma u sastavu dr. Thomas Kienle, Siegfried i Monika Keppler, Andreas Raab, Thomas Baumgaertner, Stefan Zwinge i Franjo Maršić posjetila je Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju, te su tako nastavili suradnju ova dva podunavska područja.

Za vrijeme posjeta razgovarali su sa vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i vinkovačkim gradonačelnikom Mladenom Karlićem o projektima u infrastrukturi, kulturi i turizmu. U području infrastrukture radi se na velikom logističkom projektu, u kulturi su Vinkovci imali izložbu u Donauschwaebischen Zentralmuseumu, a kroz područje turizma je Grad Vukovar imao promotivno-informacijski štand na Donaufestu u Ulmu kojeg je posjetio i  ministar Guido Wolf.

“Osim posla mi rado zajednički slavimo i naše fešte, bilo to Donaufest u Ulmu ili predivne Vinkovačke jeseni kod vas. Tako i treba biti među prijateljima. A prijatelji smo postali u godinama našeg sve čvrščeg partnerstva punog obostranog povjerenja” – naglasili su gosti iz Ulma, nakon svečanog otvorenja Vinkovačkih jeseni, a prisustvovali su i mimohodu folklornih skupina i konjskih zaprega u nedjelju.

Subotu su iskoristili za posjet Vukovaru, pa su tako posjetili Gradski muzej Vukovar, gdje su u razgovoru sa ravnateljicom Ružom Marić, dogovorili mogućnosti suradnje dvaju muzeja koja oba leže na Dunavu. Impresionirao ih je i Muzej Vučedolske kulture, a zatim su posjetili Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, na kojem su se kratko pomolili i zapalili svijeće za sve poginule.

Posjetili su i Luku Vukovar, Gospodarsku zonu, te franjevački samostan.

Novi posjet našoj županiji gradonačelnik Ulma najavio je u proljeće iduće godine.