Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić posjetio je danas vukovarsku tvornicu obuće „Borovo“.  U pratnji direktorice „Borova“ Gordane Odor obišao je proizvodne hale, te se upoznao sa uspjesima ali i problemima s kojima se tvrtka susreće.

– Drago mi je da sam došao u posjet ovom „obućarskom divu“ iz prošlosti, a vjerujem da ćemo ga tako nazivati i u budućnosti – rekao je župan.

Kako bi se to ostvarilo, naglasio je, biti će potrebna pomoć države, županije i Grada Vukovara.

– Dio pogona koji sam vidio posluje u jako lošim uvjetima, no radnici se jako trude i postižu izvrsne poslovne rezultate – istaknuo je.

S druge strane, naglašava, ta je tvornica napravila znatan dizajnerski iskorak kada je u pitanju proizvodnja kako modne, tako i radne obuće.  Stoga je, smatra, šteta što na hrvatskom tržištu njihovi modeli nisu prisutni u velikom broju trgovina s obućom.

– Riječ je o izvornom hrvatskom proizvodu, pa o tome svi moramo voditi računa i na razne načine, bilo kroz marketing ili prisutnost proizvoda na policama  naših dućana, moramo dovesti do toga da tvornica Borovo postane još prepoznatljiviji proizvođač obuće u Hrvatskoj – pojasnio je Dekanić.

Takvim ćemo pristupom, smatra,  postići da „Borovo“ svoju klijentelu i plasman proizvoda ostvari i na inozemnim tržištima.

– U krugu tvornice nalazi se veliki broj proizvodnih objekata koji su izvan funkcije, neki od njih su i zaštićeni, a nalaze se na izvrsnoj lokaciji, te ih se može iskoristiti za razne djelatnosti – otkrio je i dodao kako „Borovo“ ima vrijednost koja se može iskoristiti na puno bolji način i time omogući zapošljavanje još većeg broja ljudi.

A, direktorica „Borova“ G. Odor poručuje da se, unatoč trenutnoj situaciji  na tržištu nada boljim vremenima za tvornicu.

– Vjerujemo kako će „Borovo“ imati snage da uz pomoć lokalne uprave i države iznađe konačno rješenje za probleme u kojima se trenutno nalazi – poručila je.