Sutra će biti održano 26. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata „Vukovar 2022“. O aktivnostima vezanima uz održavanje natjecanja koje okupiti oko 800 sudionika, ali i važnosti rekreacije u braniteljskoj populaciji bilo je govora na današnjoj medijskoj konferenciji upriličenoj u Palači Srijem u Vukovaru.

– Ovoliki broj natjecatelja je respektabilan i izuzetno mi je drago da su branitelji sportaši sutra ovdje, u našem Vukovaru, u našoj županiji – rekao je župan Dekanić.

Pojasnio je kako to smatra iz nekoliko razloga;

– Upravo u ovo vrijeme kada se natjecanje održava obilježavaju se i godišnjice brojnih stradanja u mjestima Vukovarsko-srijemske županije, svaki dan po nekoliko sela. Ovo je vrijeme kada se svi trebamo podsjetiti na ono što je bilo, ali gledajući iz nekog drugog kuta – naglasio je.

Dodao je i kako su mnogi od sudionika ovog natjecanja došli su vidjeti ovaj kraj u kojem su se borili, došli se i opustiti, natjecati i razmijeniti neka svoja životna iskustva.

– Na neki način ove igre su i neka terapija onima kojima sjećanja na  ratne strahote ne blijede. Želim da se svi osjećaju dobro u našoj županiji – poručio je župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić uz želju da natjecanje protekne u sjajnom ozračju.

Sudionici 26. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata „Vukovar 2022“ nadmetat će se u boćanju, kuglanju, pikadu te sportskom ribolovu.