U velikoj županijskoj vijećnici održana je „Debate Great 2024“ – debata na engleskom jeziku za učenike srednjih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Debata se održava već šestu godinu, u organizaciji profesorica engleskog jezika u Zdravstvenoj i veterinarskoj školi dr. Andrije Štampara Stephanie Kate Lukač i Anđele Lozančić. Osnovni ciljevi debate su poticanje međuškolske suradnje, širenje znanja učenika, jačanje njihovih jezičnih sposobnosti i oslobađanje straha od javnog nastupa. Na ovaj debati sudjelovalo je osam srednjih škola, šest vinkovačkih i dvije vukovarske škole. To su Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci, Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Strukovna škola Vinkovci, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci, Drvodjelska tehnička škola Vinkovci, Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara, Ekonomska škola Vukovar i Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar.

Uz pohvale svim učenicima i profesorima koji su sudjelovali  u realizaciji ove debate, pobjedu je odnijela ekipa Tehničke škole Vukovar s timom Arduino Uno,  drugo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije M. A. Reljkovića Vinkovci s timom The Edge , a treće mjesto osvojila je ekipa Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci s timom Canis Lupus.

U ime Vukovarsko-srijemske županije, Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti sve prisutne pozdravila je viša savjetnica za obrazovanje Martina Karačić.