“Dani poslova u turizmu” prilika su gdje najuspješniji hrvatski turistički poslodavci na jednom mjestu mogu predstaviti otvorena radna mjesta te se povezati s nezaposlenim osobama koje se direktno kod poslodavca mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu. Ova hvalevrijedna manifestacija danas se održava u Osijeku, gdje sudjeluje oko 60 poslodavaca, a zajednički ga provode Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo turizma i Hrvatski zavod za zapošljavanje s partnerima.

U sklopu navedenog projekta, na Fakultetu Agrobiotehničkih znanosti održana je i ”Regionalna konferencija tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema” s temom “Provedba programa javnih politika tržišta rada”. Na navedenoj su predstavljene nove politike u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF+) i mjere aktivne politike zapošljavanja te održana panel rasprava pod nazivom “Perspektive novih politika tržišta rada”.

Događaju su nazočili ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, domaćini župan osječko-baranjski Ivan Anušić i gradonačelnik Ivan Radić, župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, kao i brojni drugi kolege župani i ostali visoki uzvanici.

 Osim u Osijeku, „Dani poslova u turizmu“ održati će se u Bjelovaru i Zagrebu prema sljedećem rasporedu:

  • 27.1.2023. – Bjelovar, dvorana Europskih prvaka, Poljana dr. Franje Tuđmana 10
  • 1.2.2023. – Zagreb, Kongresni centar Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15.