Dani otvorenih vrata u Iločkim podrumima d.d. održani su u sklopu provedbe projekta „Obrazovanje usmjereno iskustvom“ koji provodi Srednja strukovna škola Marko Babić iz Vukovara, uz podršku Podruma i u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Udrugom za osobe s intelektualnim teškoćama „Golubica“.

Cilj je povećati zapošljivost odraslih osoba s invaliditetom kroz obrazovanje i stručno usavršavanje u sektoru turizma i ugostiteljstva. Trenutno se u školi provode programi obrazovanja za kuhara i slastičara u koje je uključeno trinaest odraslih osoba s invaliditetom te su svoje stečene vještine danas imali priliku prezentirati na Danima otvorenih vrata. Tijekom izrade jela i slastica mentorirali su ih iskusni kuhari i konobari iz Iločkih podruma te su posjetitelji imali priliku kušati pripremljene delikatese.

„Jako mi je drago što sudjelujemo u jednom ovakvom projektu gdje se unaprjeđuju znanja i vještine osoba s poteškoćama kako bi postali konkurentniji na tržištu rada i kako bi se pospješila njihova inkluzija u društvo“, rekao je ravnatelj Srednje strukovne škole Rudolf Tomić.

Podsjećamo, projekt „Obrazovanje usmjereno iskustvom“ ukupne vrijednosti 166.198,61 eura financiran je u 100%-tnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina na tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“, a provodi ga Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s nositeljem i partnerima.

„Cjelokupni je natječaj osmišljen s plemenitim ciljem pomaganja marginaliziranim skupinama i zato nam je velika čast biti dio takve priče“, izjavila je Darija Rotim u ime Iločkih podruma d.d..