Povodom obilježavanja 10. godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, na poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, sudjelovala je u „Otvorenim vratima EU projekata“. Cilj je održavanja najširoj javnosti predstaviti projekte koji su doprinijeli razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije široj je javnosti otvorila svoja vrata, a svi zainteresirani građani, uz podjelu promidžbenih materijala, mogli su se informirati kako o uspješno provedenim projektima, tako i o projektima u provedbi na području Vukovarsko-srijemske županije, a koji su sufinancirani sredstvima fondova Europske unije.

Navedene aktivnosti Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije provodila je u okviru projekta „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije II“.