Nuštar danas obilježava 32 godine od obrane te 30 godina od osnutka općine. Svetom misom zadušnicom koju je služio župnik Krešimir Jukić i polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća kod Spomenika obrani Nuštra odana je počast svim poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu dok je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća predstavljeno sve što se radilo u protekloj godini te su dodijeljena priznanja najzaslužnijim mještanima.

“Sve za što imamo dokumentaciju, a otvori se natječaj prijavljujemo, međutim, uz sve napore za prijavu uvijek ostajemo uskraćeni za neki dio. Ali, da ne bi ispalo kako samo čekamo natječaje, odradi se ponešto i iz vlastitog proračuna ili sufinanciramo završetak projekta. Još bi bilo bolje kada bi ministarstva imala malo više razumijevanja za probleme jedinica lokalne samouprave i, ako je moguće, kada se rade projekti da izađu na teren, a ne da se važne stvari od značaja za mještane rješavaju u Zagrebu“, rekao je načelnik Drinovac, koji je s predsjednikom Općinskog vijeća Darkom Čuljkom dodijelio priznanja Općine.

Priznanje su dobili bivši načelnici Nedjeljko LovrićStipo KovačStipe Tomić i posthumno Pero Drinovac za nesebičan doprinos u obnovi i izgradnji općine. Za osobiti doprinos mirnoj reintegraciji i razvitku Marinaca priznanje je dodijeljeno akademiku Josipu Miličeviću dok je Mia Wild nagrađena za svoja izuzetna sportska ostvarenja u atletici u ovoj godini. Dva su priznanja otišla u ruke DVD-u Nuštar. Prvo članovima za 130 godina humanitarnog rada i djelovanja u zaštiti od požara, a drugo Mladeži DVD-a za postignute uspjehe u ovoj godini. Zadnje priznanje pripalo je CPR Custom Garageu za ostvaren uspjeh na European bike week Harley Davidson te promociji općine Nuštar.

Okupljene je pozdravio i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić rekavši kako se na današnji dan prisjećamo teških, ali slavnih vremena. „Danas se prisjećamo teških, ali slavnih vremena kada su hrabri Nuštarci i oni koji su došli pomoći branili Nuštar što je u onom vremenu pod navalom jake agresorske vojske rijetkima uspjelo. Prilika je ovo za odati počast svim žrtvama i onima koji su branili svoj Nuštar, a svim Nuštarcima, Cerićancima i Marinčanima čestitam Dan općine te se zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji za koju vjerujem da će se nastaviti i u budućnosti“, zaključio je župan.