U sklopu Dana karijera i otvorenih vrata VEVU-a svoje projekte i poslovanje, sutra od 11 do 15 sati, predstavit će i Razvojna agencija Vukovarsko – srijemske županije, Centar kompetencija d.o.o. i Drvni klaster Slavonski hrast.

Županijska Razvojna agencija, osim područja rada, promovirat će projekt „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko – srijemske županije II“ te će predstaviti dio strateških županijskih projekata kojima daje podršku razvoju konkurentnog i tehnološki naprednog gospodarstva temeljenog na znanju, inovacijama i primjeni naprednih tehnologija, a to su: Transportno – logistički centar Vukovarsko – srijemske županije, Auto park Lipovac, Centar za preradu GMO free soje, Regionalna klaonica s rasjekaonivom mesa i hladnjačom u Otoku, istraživanje i eksploatacija geotermalnog potencijala na području županije, Panonski centar za primjenu digitalnih tehnologija i Agro-tehnološki centar Vukovarsko – srijemske županije.

Centar kompetencija d.o.o. predstavit će svoje poslovanje kroz provedene projekte – ROSEWOOD i ROSEWOOD4.0, GreenCBC, centrikomNET, one koji su još u provedbi – GOFORESTS, NBS4LOCAL, Jačanje STEM vještina kroz ekologiju u Osnovnoj školi Zrinskih Nuštar, ali i kroz predstavljanje opreme i strojeva Drvno – tehnološkog centra. Navedeno će upotpuniti prikazivanjem prezentacije te dijeljenjem letaka i promotivnih materijala.

Slavonski hrast drvni klaster nositelj je projekta „Pronađi posao u drvnom sektoru“, ukupne vrijednosti 1.346.649,70 HRK, kojim će se predstaviti na ovogodišnjim Danima karijera i otvorenih vrata vukovarskog veleučilišta. Cilj je projekta provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba na području Vukovarsko – srijemske županije te poticanje njihovog zapošljavanja u drvnom sektoru. NEET skupinu predstavljaju mladi ljudi do 29 godina koji nisu zaposleni, nisu u sustavu obrazovanja ili osposobljavanja i nisu u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje četiri mjeseca prije ulaska u projektne aktivnosti.