Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je Dan otvorenih vrata udruga, sa ciljem približavanja javnosti programa i projekata od interesa za opće dobro.

Obilježavanju se priključila i Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjima Golubica iz Vukovara.

Tim povodom štićenike vukovarske udruge posjetio je župan Božo Galić, gdje su ga dočekali predsjednica  Udruge Ivana Azenić Dubravčić te koordinator provedbe usluga poludnevnog boravka i organiziranog stanovanja u Udruzi Tomislav Dubravčić.

„Udruga „Golubica“ , kao i ostale udruge koje skrbe za osobe s posebnim potrebama, od velike su važnosti za naše društvo, jer populacija o kojoj brinu zahtijeva našu posebnu pažnju i predanost. Mi ćemo i dalje biti podrška kako bi pomogli u njihovom radu i projektima.“- rekao je župan Galić.

„U Danima otvorenih vrata udruga uvijek rado sudjelujemo, jer smatramo kako imamo što pokazati javnosti, ono što jesmo, što možemo i koliko nam sve to znači“ – istaknula je predsjednica Udruge Azenić Dubravčić.

Uslugu poludnevnog boravka koristi njih 19, dok je za ostalih 14 osoba prostorije udruge jesu zapravo njihov dom. Udruga ima 11 uposlenih koje skrbe o štićenicima.

Štićenici su uključeni u svakodnevne poslove ali i u brojne aktivnosti a dio vremena provode i u glazbenim, likovnim, sportskim i brojnim drugim radionicama.

Na policama i vitrinama udruge obješene su brojne medalje i pehari, sa raznih sportskih natjecanja, pa čak i onih međunarodnih.