Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima Domovinskog rata započelo je središnje obilježavanje Dana općine Tordinci. Nakon odavanja počasti, služena je sveta misa u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, kao i bogoslužja u Protestantskoj reformiranoj kršćanskoj crkvi u Tordincima te Crkvi Božjoj – Crkvena Općina Antin-Tordinci.

U prostorijama Općine Tordinci održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je općinski načelnik Davor Adžić, između ostalog, prezentirao što su sve postigli u proteklih godinu dana te što im je tek u planu. „Uglavnom su svi projekti sufinancirani s EU sredstvima, da toga nema teško bi mogli razvijati našu općinu s obzirom na to da imamo proračun od oko 6,5 milijuna kuna. Nastojimo se prijaviti na sve što se pojavi, a na natječajima uglavnom prolazimo”, rekao je općinski načelnik.

U razdoblju od prošlogodišnjeg Dana općine provedeno je nekoliko važnih projekata. U potpunosti je rekonstruiran Trg hrvatskih žrtava koji je danas i svečano otvorio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, uređen je plato ispred mrtvačnice rimokatoličkog groblja te su riješeni brojni komunalni nedostatci.

„Tordinci su jedna od općina koja broji najmanji demografski pad stanovništva u našoj županiji što je dobar pokazatelj koliko se u ovoj općini radi i napreduje. Brojnim potporama potpomažu svoje stanovništvo – kupnja prve nekretnine, stipendije, briga o starima i nemoćnima kroz program Zaželi i još mnoge druge, a kroz dobru komunikaciju i suradnju s drugim načelnicima i suradnicima vjerujem da će i u budućnosti ići putem razvitka“, na stanje u općini Tordinci osvrnuo se župan Dekanić koji je uz zamjenika župana Franju Oreškovića i pročelnika Ureda župana Marka Dikonića prisustvovao svečanosti.

Na samome kraju sjednice Općinskog vijeća dodijeljene su nagrade i priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama.