Dana 22. travnja prije točno 30 godina, ustanovljena je Općina Stari Mikanovci. Svečanom sjednicom i popratnim programom obilježen je Dan Općine na kojem se okupio velik broj uzvanika.

Sve okupljene pozdravio je općinski načelnik Mario Milinković istaknuvši kako je prošloj godini općinska blagajna raspolagala s rekordnim proračunom od nešto više od 13 milijuna kuna, ali je i napomenuo kako je dio stanovnika unatoč potporama koje pružaju, nažalost, preselio u druga mjesta. Nakon toga, načelnik Milinković najzaslužnijim mještanima dodijelio je priznanja Općine, a za svoja postignuća nagrađeni su Ante BrkićRomeo Sušac i Rukometni klub Ivan.

Svečanoj sjednici prisustvovao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, a u ime Vukovarsko-srijemske županije svečanosti su nazočili zamjenik župana Franjo Orešković koji je u pozdravnom govoru čestitao Mikanovčanima njihov dan, ali i istaknuo kako mogu računati na pomoć Županije u prevladavanju bilo kakvih poteškoća te pročelnik Ureda župana Marko Dikonić.

Program je nastavljen u središtu mjesta gdje su se na pozornici predstavila brojna kulturno-umjetnička društva, za zabavni dio programa bili su zaduženi Najbolji hrvatski tamburaši, a domaćini i gosti imali su priliku obilaziti sajam te degustirati čobance koje su spremale natjecateljske ekipe.

Današnji program započeo je polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u općinskom parku te kod središnjeg križa na mjesnim grobljima u Starim i Novim Mikanovcima nakon kojeg je služena sveta misa zadušnica u crkvi Svete Klare u Starim Mikanovcima. U 17 sati na rasporedu su bile nogometne utakmice, a snage su odmjerili NK Šokadija Stari Mikanovci i NK Mladost Privlaka te NK Sloga Novi Mikanovci i NK Mladost Antin. Programu je, u ime Vukovarsko-srijemske županije, prisustvovao član Savjeta za branitelje župana Zoran Marunček.