Općina Stari Jankovci svečanom je sjednicom obilježila svoj dan, a prilika je to bila za prisjetiti se sve učinjenog u protekloj godini, kao i za najaviti buduće projekte. U prošlih 365 dana započela je provedba ukupno 15 projekata vrijednih oko 3,5 milijuna eura, od čega je Općina snosila trošak od samo 500 tisuća eura.

„Što nam preostaje nego zahvaliti resornim ministarstvima što su nas prepoznali, vijećnicima što su imali razumijevanja prilikom donošenja proračuna, kao i svim našim stanovnicima koji su imali strpljenja kod provedbe projekata“, zahvalio se općinski načelnik Dragan Sudarević.

Kao najznačajniji projekti istaknuti su izgradnja sportsko-rekreacijskog centra u Starim Jankovcima vrijednog milijun eura te projekt Zaželi, no ono čime se Općina posebno ponosi je udvostručen broj novorođenčadi kao potvrda kvalitete života u Starim Jankovcima, općini koja ima najveći prirodni prirast u našoj županiji.

U ime Vukovarsko-srijemske županije, svečanoj sjednici prisustvovali su župan Damir Dekanić, zamjenik župana Franjo Orešković te pročelnik Ureda župana Marko Dikonić.

„Općina Stari Jankovci dugi niz godina pokazuje stalni uzlazni trend, a to nije lako jer za sve što se događa morate imati spremne projekte, stručne ljude koji će ih voditi, osigurana sredstava te ispunjene brojne druge čimbenike koji doprinose razvoju. Pet naselja, pet klubova, pet lovačkih društava, pet KUD-ova, sve je to izuzetno teško posložiti da dobro izgleda. Blagajne su pune za one koji znaju upravljati novcem, a načelnik ima sve pod kontrolom jer Općina nema kredita, nije u dugu, a provodi brojne projekte. U svoj fokus stavili su projekte usmjerene na mlade obitelji, što potvrđuje činjenica da je vrtićki kapacitet u potpunosti popunjen te je u planu proširenje“

zaključio je župan još jednom čestitavši načelniku na predanosti, radu te borbi za svoju općinu koja je postala pravi primjer i poželjno mjesto življenja.